23 aprilie 2012

Salata cu orez si legume

M-am gandit şi m-am gândit cum sa-i zic acestei salate. Sau dacă măcar se poate numi salată - first of all! Ce mi-a ieşit mie aici m-a dus imediat cu gândul la o sălăţică de la Springtime pe care o iubeam exagerat - am putea zice - având în vedere cât de des o păpam. Nu mai am nici un Spring acum prin apropiere :-( pentru că altfel le rupeam uşa de doua ori pe zi pentru salata asta!
Salata
Salata pe care nu stiu cum o cheamă


Cea mai complexă chestie la salata asta (nah! că mă încăpăţânez să-i zic salată) e faza cu fiertul orezului - pentru că în rest e piece of cake! Cake? Aş vrea eu! :-)

Aşaaaaa. A fiert fata orez colosal (deşi probabil ar fi fost mai bun un orez mai puţin cleios - dar eu sunt topită, and I really mean to-pi-tă! după orezul ăsta. Aşaaaa, l-am fiert - în sensul că l-am răsturnat în tigaia în care perpelisem uşor cîteva frunze de ceapă verde tocate. L-am înflorit puţin şi apoi am tot pus apă pînă când a fost gata!
Salată
O salată
L-am lăsat să se răcoreasca - nu se făcea să trântesc cu orezul fierbinte în capul unor legume proaspete, nu? Legume proaspete fiind - roşioară (minus sîmburei) tăiată pătrăţele şi castravete - tot pătrăţele şi el. Şi cam atât în ce priveşte legumele proaspete pentru că gogoşarul în oţet nu se cheamă că e proaspăt şi nici măslinuţele negre. Le-am tocat frumos şi pe acestea şi le-am pus în sălăţică. Sare, piper.
Salată
Eu zic că e salată!
Am amestecat uşooor. Şi-am păpat cuminte tot. Dar tot!

14 comentarii:

  1. super delicioasa combinatia :*
    o zi minunata draga mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lipsesc niste alune sa fie exact ce-mi doream. Multumesc frumos. O seara buna si tie!

      Ștergere
  2. Si eu o fac des vara, cand evit sa stau prea mult pe langa aragaz si in plus se mananca rece si e numai buna la temperaturi ridicate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, e foarte racoroasa si usoara. E perfecta pentru vara. Merci, Ani, pentru idee. Cand ne vom topi de cald am sa devin specialista in salatica asta!

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Probabil cu un orez mai putin lipicios arata si mai bine. Merci pentru apreciere, Lavinia. Te mai astept cu drag.

      Ștergere
  4. Salata aceasta imi place si mie, bine ca mi-ai adus aminte de ea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Trebuie sa fiu de acord, culorile sunt punctul forte. Multumesc. O seara frumoasa!

      Ștergere
  6. This is a very delightful and tasty salad.

    RăspundețiȘtergere