Week-end-ul tracut m-am simtit curajoasa si m-am pus pe gatit aceasta ciorba pe care n-am mai facut-o pana acum. Nu stiu de unde pana unde eram convinsa ca e complicat sa o scoti la capat. S-a demonstrat a fi una din cele mai usoare ciorbe ever.
Prima si singura data am mancat ciorba radauteana de la restaurantul La mama si depun marturie ca a fost senzatie.
INGREDIENTE:
1 pui potrivit
4 morcovi mai degraba
mici
1 pastarnac mic
1 radacina de patrunjel
potrivita
1 jumatate de telina
micuta
1 jumatate de ardei gras
MOD DE PREPARARE
Am pus puiul la fiert in
apa rece. Cand puiul a fost aproape gata, toata spuma culeasa, oala schimbata
si zeama strecurata frumos, am adaugat si legumele.
Separat am calit
putintica ceapa tocata fin impreuna cu legumele fierte tocate patratele.
Pieptul de pui a fost
taiat in fasiute (sa duca cu gandul la vestita ciorba de burta).
Toate astea (ceapa,
legumele, pieptul de pui) au aterizat in 2 litri din supica fiarta mai devreme,
in care am adaugat si niste boabe de piper (mai multicele decat as pune de obicei).
Sare dupa gust.
Am dres toata situatia
cu smantana grasa batuta cu un galbenus de ou (nu foarte multa pentru ca am
vrut sa fie o ciorbica mai usoara).
Nelipsita verdeata, otet
dupa gust (atentie cu otetul: daca e prea putin mai adaugi, daca e prea mult,
inapoi nu-l mai iei) si un catel de usturoi, miiiic - mic, cel mai mic pe care
l-am gasit, tocat marunt marunt marunt (sfaramat si strecurat is better daca nu
va dati in vant dupa usturoi).
CONCLUZII
Eu as descrie ciorbica
asta drept mai usoara si cu un gust mai delicat decat ciorba de burta.
Pastreaza insa din savoarea reginei ciorbelor de pe la noi.
Cum se drege ciorbica cu
smantana am mai povestit aici. Nu e nicio filosofie, incepatorii n-au de ce sa
se sperie, rabdarea e singurul skill de care aveti nevoie.
Pam pam!
o ciorba din asta as manca oricand, in aceasta perioada rece!! si ce sa mai...eu chiar sunt fan ciorba radauteana :)!!
RăspundețiȘtergereArata delicios ! :)
RăspundețiȘtergere