25 noiembrie 2016

Ciorba radauteana

Week-end-ul tracut m-am simtit curajoasa si m-am pus pe gatit aceasta ciorba pe care n-am mai facut-o niciodata pana acum. Nu stiu de unde pana unde eram eu convinsa ca trebuie sa aplic niste formule complicate ca sa o scot la capat. Cand de fapt e una din cele mai usoare ciorbe ever ...
 



Prima si singura data am mancat ciorba radauteana de la restaurantul La mama si e super super super buna. Dupa parerea mea ar putea sa fie un picut mai ieftini, dar ce-i al lor e al lor: mancarea romaneasca le iese intr-un mare fel.

24 noiembrie 2016

Iar am scapat nesupravegheata la Whittard of Chelsea :)

Daca chiar vrea cineva sa stie unde am intotdeauna chef sa merg, no matter what, ei bine locurile alea trei sunt - Carturesti, Paul sau dear, dear, dear, lovely Whittard of Chelsea.
 

Whittard of Chelsea

Am mai spus povestea cu happy placeurile mele. Magazinul asta de ceaiuri e un coltisor de poveste pentru mine.

23 noiembrie 2016

Pasta de masline Mega Image - Din categoria surprize placute

Din categoria unde-aiam fost până acum: pasta de măsline de la Mega. Ta-daaaaa!
 

Pasta de masline Mega Image
Noi suntem mari fani insula cu măsline a lu' Mega Image si de când au venit cu chestia asta (posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de măsline, toate însă la același preț pe suta de grame) ne-am pierdut total interesul pentru ofertele altora.

22 noiembrie 2016

Curry de naut - aproape ratat :-)

Din ciclul adaptam nu ne jucam, am pornit de la o reteta de curry de naut, a la Jamie Oliver si-am terminat cu o adaptare de ma doare mintea. In sensul ca a ramas nautul si are gust de curry :-)
 
 
Una peste alta ceea ce se vede nu a fost varianta finala, dar pana am terminat eu papa, s-a inserat si ioc lumina pentru fotografiat.

21 noiembrie 2016

Pate de ton cu unt

Saptamana trecuta am dat peste o reteta de pate de ton care mi-a sunat bine, because ingrediente putine si because easy to do! :-) So, here we go! Reteta e de pe  chicineta.ro

Pate picant de ton
Pate picant de ton
Bineinteles, eu nu ma simteam bine daca nu improvizam un pic. Adica in loc de ton in ulei de masline, am luat un ton maruntit in suc propriu. Ceea ce s-a demonstrat a fi aproape o greseala - daca nu-mi sclipea idea cvasi salvatoare, la momentul potrivit.

20 noiembrie 2016

Make your kitchen a happy place!

Bucatareala should be fun, chicks! De aia, luati de aici o mostra de intelepciune de pe strada mea. :-)
 
 
Pentru ca pana sa-mi vina mintea la cap, m-am zbuciumat nu gluma sa gasesc za parfict balans din zicerea: daca-i musai cu placere! Ca vorba aia - de mancare tre sa facem atata timp cat tot n-am castigat la loto, asa ca hai sa fie un pic mai simplu si mai fun daca se poate ...

19 noiembrie 2016

Coffee, please! Black coffee.

Ce-ar fi diminetile de sambata, fara frumusetea asta de cana cu cafea ...
 
 
... Keep calm and drink tea! :-)

18 noiembrie 2016

Cina pentru lenesi

Cand n-am chef de absolut nimic - cu bacatareala cap de lista - inelul de calamar comes to rescue. :-)
 
 
 Asta chiar e o trebusoara de cateva minute.

17 noiembrie 2016

Travel & Eat - Nicosia

When it comes to travel, unul din capitolele la care abia astept sa ajung, este mancarea traditionala a locului. Iubesc sa citesc despre deliciile locale, sa ma documentez si sa stabilesc ce-mi doresc sa incerc odata ajunsa la destinatie. Si din punctul asta de vedere, Ciprul este undeva sus de tot in topul mancacioasei aici de fata. Azi imi face placere sa-mi amintesc de tripul nostru de o zi la Nicosia, unde am mancat - nu ne-am jucat = o papa bunaaaaaa buna buna!
 

In capitala ne-am aflat pentru cateva ore si foamea ne-a razbit cand ne aflam in partea turca a Nicosiei, mai exact la Büyük Han - cel mai mare caravanserai de pe insula. Considerata a fi una din cele mai frumoase cladiri din Cipru, odinioara adapostea calatorii osteniti de drumuri, acum e un veritabil centru al artelor. Gasesti aici multe galerii, expozitii, manufactura,  magazine de suveniruri ... Merita sa-ti rezervi timp sa explorezi pe indelete. 

16 noiembrie 2016

Avocado, my love

Era sa spun ca sunt zile in care, daca as avea avocado nu mi-ar mai trebui nimic de mancare. Gresit! Exprimare corecta: intotdeauna cand am avocado, nu-mi doresc sa mai mananc nimic altceva.
 
 
N-as putea sa spun ce mi-a venit cu bietul fruct - dar cert e ca de cand am pus lingurita pe el, m-am indragostit fara sa clipesc. Am zis biet? Well, priceputii spun ca ar fi un superfood. Un search pe net si ploua cu beneficii. Am scris aici cum devine treaba cu Guacamole, cea mai faimoasa reteta care-l include. La mine insa lucrurile stau mai simplu. Cand il prind la oferta, nu ezit sa-mi iau macar unul. N-am nevoie decat de o lingurita si putintica sare. PERFECTION!

15 noiembrie 2016

Scrambled eggs?

Nu stiu daca asa trebuiau sa arate dar gustul lor a fost o adevarata supriza. Mi s-au parut teribil de bune, chiar daca aratau in halul asta :-) It must be the butter ...
 
 
Nu e un secret ca Fabulous din numele acestui blog, este de fapt o ironie. Cum altfel, pentru cineva care acusi invata sa faca oua jumari. Well, dears - the naked true e ca nu-mi placea neam cum arătau ouale sub această formă. Mai rau - sunt chiar genul care prăjește oul și pe partea cealaltă. Acusi insa, cand mi-a mai venit mintea la cap si galbenusul moale nu ma mai sperie, am zis ca e momentul sa le incerc si pe astea.

14 noiembrie 2016

Crogue Madame

Din categoria rețete celebre, hop și subsemnata cu un Croque Madame. Nu mi-aș permite să cred că - în calitate de mâncăcioși serioși (altfel nu înțeleg ce căutați pe aici :) n-ati auzit niciodata de Croque Monsieur, the faimos sandwich inventat de bucătarul unei cafenele pariziene, care-l avea în meniu în 1910.


Ei bine, unde e un domn e musai sa apara si doamna :-))) Deci n-a durat mult pana ne-am pricopsit si cu un Croque Madame.

13 noiembrie 2016

Varză calită

Eu si colegul :) suntem mari amatori de vegetale. Si de papa fara complicatii. Mari amatori insemnand ca - nu doar ca nu facem mofturi - dar ne declaram multumiti daca pe masa rasare doar o mareata si extra simpla, varza calita. If its fresh, its healthy, its yummy - who needs more. Varza calita it is!
 
 
De fapt s-au intamplat niste muraturi prin ograda subsemnatei (cool girls know how to make pickles, right?), mi-au ramas vreo trei sferturi dintre-o varzuca si am zis sa nu ajungem iar la faza in care imi iau cearta ca aruncam mancare. Asa ca am trecut la fapte. 

12 noiembrie 2016

Neata

Am facut o pasiune pentru cereale in ultimul timp. Daca-mi dai un bol cu iaurt, o mana de cereale, niste nuci, seminte pe acolo si cateva felii de fructe, rezulta ca sunt fericita!
 



11 noiembrie 2016

Supa crema de legume

Când eram eu mică, în capul meu, supă cremă de legume = supă de chimen. Și mai era și singura supă cremă de pe pământ!!! :-) Poate unde pe vremea când mi-era frică de bau-bau, supele cremă nu erau foarte la modă. Pe atunci  gospodinele aveau de luptat, nu glumă, cu o supă de genul ăsta. Nu tu blender, dacă aveai robot de bucătărie erai deja super șmecheră ... Lucky us. Avem what it takes să terminăm treaba cât ai bate din palme.


10 noiembrie 2016

Pasta de peste

Altă pastă, altă papă siiiiiiiimplă simplă! Ingrediente să le numeri pe degete, timp de preparare - aproape o glumă, succes garantat. N-am auzit să nu placă cuiva ... So, dați-i drumul la bucătărie! :-)
 
 
 All we need is love, of course si pe lângă love :-) și niste unt, o conservă de sardine, sare, piper și teoretic ceapă.  Am tras cu ochiul prin vecini şi am văzut că eu fac pasta asta cam după ureche. În sensul că pun mult mai puţin unt. Însă pentru că pasta asta se evaporă rapid, nu mă încântă ideea să mâncăm atât de mult unt dintr-o suflare. 

9 noiembrie 2016

Salata de fasole rosie

We stick to fasolica, girls. Pentru nimic in lume n-as spune nu unei variante de papa care rasare din efort putin, ingrediente putintele si unde mai pui - mai e si sanatoasa. What could be wrong with fasolica, ceapa verde, busuioc si zeama de lamaie. Yeap it is that simple!
 

8 noiembrie 2016

Pasta de fasole uscata

Din capitolul retete simple - here's another one, darlings. Pasta - or should I say pasteta (ca sa sune mai smecher, of course - dar n-are nicio legatura) - de practic fasole. :)


 

6 noiembrie 2016

Well, ce ziceti, m-am intors?!?!?!

Cum e asta? :-) Last post 13 Octombrie 2012. Dupe 4 ani si 24 de zile? Back? Really? Hell, yes! Nu ca as avea mai mult timp acum, sau ca as promite ca ma si tin de chestia asta, on a daily basis, forever and ever. But that it is just so so so me!