14 noiembrie 2016

Crogue Madame

Din categoria rețete celebre, hop și subsemnata cu un Croque Madame. Nu mi-aș permite să cred că - în calitate de mâncăcioși serioși (altfel nu înțeleg ce căutați pe aici :) n-ati auzit niciodata de Croque Monsieur, the faimos sandwich inventat de bucătarul unei cafenele pariziene, care-l avea în meniu în 1910.


Ei bine, unde e un domn e musai sa apara si doamna :-))) Deci n-a durat mult pana ne-am pricopsit si cu un Croque Madame.


Si cum eu stiu ca intotdeauna mergi la sigur cu o reteta frantuzeasca - am zis sa ma bag. Desi daca e sa recunosc pe bune care-a fost declansatorul principal - ei bine, cuvantul meu de ordine: easy to make!!! De ce easy to make - pai de aia ca ne-a trebuit emancipare si rezulta ca ne-am ales cu practic zero timp pentru propriile persoane. Si cum eu nu ma impac cu chestia asta, am schimbat macazul si m-am hotarat sa o dau pe simpliste. De aici un pic, de dincolo un pic, si uite mai fac si eu rost de niste ME TIME!
 
Ingrediente
 
2 felii de pâine (ceva mai de calitate, daca se poate si cu o coaja mai crontanitoare)
o felie doua de sunca
niste cheddar (felie sau ras)
un strop de unt
o mana de salata proaspata, un piculeț de ulei si zeama de lamaie (pentru o salatica ajutatoare)

 
 
Cum se face
 
Eu am pescuit reteta asta de pe site-ul Good Food. Am gasit o varianta si pe site-ul lui Jamie dar era si un sos Béchamel involved, ceea ce m-a trimis imediat la plimbare. Good Food zice ca merge si fara si cine sunt eu sa-i contrazic. Si - pe bune - e foarte bun si super satios si fara sos. Mai punem si sos si decolam prin acoperis. Votez pentru varianta fara.
 
Oamenii zic ca se face in 5 minute. Chiar asa e. Tot ce am de facut e sa pun o felie doua de sunca plus o felie de cheddar intre doua felii de paine, sa ung cu putin unt cele doua fete exterioare ale sandwich-ului. Am încins o tigaie non-aderenta si am pun sandwich-ul să se rumenească cate 1 minut jumatate pe fiecare parte (nu se adauga nici unt, nici ulei in tigaie - sandwich-ul se rumeneste doar cu untul cu care a fost uns). Pun tigaia in cuptorul cald (nu e necesar sa fie pornit cuptorul ci doar cald). Prajesc rapidulet un ou. Il pun peste sandwich, pun mana aia de salata alaturi si La masaaaaaa!!!

 
E ușor de manevrat - poți să-l mănânci si cu mana, ca pe orice sandwich. Si e super bun, I tell you.
 
Stiu ca va apasa o intrebare - de unde pana unde Croque Madame? Ei bine pentru ca oul seamana oarecum cu o palarie cu borurile largi ale unei femei. Ok, acum ca am lamurit si misterul asta, hai pa! :-)
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu