Din categoria rețete celebre, hop și subsemnata cu un Croque Madame. Nu mi-aș permite să cred că - în calitate de mâncăcioși serioși (altfel nu înțeleg ce căutați pe aici :) n-ati auzit niciodata de Croque Monsieur, the faimos sandwich inventat de bucătarul unei cafenele pariziene, care-l avea în meniu în 1910.
Ei bine, unde e un domn e musai sa apara si doamna :-))) Deci n-a durat mult pana ne-am pricopsit si cu un Croque Madame.
Si cum eu stiu ca intotdeauna mergi la sigur cu o reteta frantuzeasca - am zis sa ma bag. Desi daca e sa recunosc pe bune care-a fost declansatorul principal - ei bine, cuvantul meu de ordine: easy to make!!! De ce easy to make - pai de aia ca ne-a trebuit emancipare si rezulta ca ne-am ales cu practic zero timp pentru propriile persoane. Si cum eu nu ma impac cu chestia asta, am schimbat macazul si m-am hotarat sa o dau pe simpliste. De aici un pic, de dincolo un pic, si uite mai fac si eu rost de niste ME TIME!
Si cum eu stiu ca intotdeauna mergi la sigur cu o reteta frantuzeasca - am zis sa ma bag. Desi daca e sa recunosc pe bune care-a fost declansatorul principal - ei bine, cuvantul meu de ordine: easy to make!!! De ce easy to make - pai de aia ca ne-a trebuit emancipare si rezulta ca ne-am ales cu practic zero timp pentru propriile persoane. Si cum eu nu ma impac cu chestia asta, am schimbat macazul si m-am hotarat sa o dau pe simpliste. De aici un pic, de dincolo un pic, si uite mai fac si eu rost de niste ME TIME!
Ingrediente
2 felii de pâine (ceva mai de calitate, daca se poate si cu o coaja mai crontanitoare)
o felie doua de sunca
niste cheddar (felie sau ras)
un strop de unt
o mana de salata proaspata, un piculeț de ulei si zeama de lamaie (pentru o salatica ajutatoare)
Cum se face
Eu am pescuit reteta asta de pe site-ul Good Food. Am gasit o varianta si pe site-ul lui Jamie dar era si un sos Béchamel involved, ceea ce m-a trimis imediat la plimbare. Good Food zice ca merge si fara si cine sunt eu sa-i contrazic. Si - pe bune - e foarte bun si super satios si fara sos. Mai punem si sos si decolam prin acoperis. Votez pentru varianta fara.
Oamenii zic ca se face in 5 minute. Chiar asa e. Tot ce am de facut e sa pun o felie doua de sunca plus o felie de cheddar intre doua felii de paine, sa ung cu putin unt cele doua fete exterioare ale sandwich-ului. Am încins o tigaie non-aderenta si am pun sandwich-ul să se rumenească cate 1 minut jumatate pe fiecare parte (nu se adauga nici unt, nici ulei in tigaie - sandwich-ul se rumeneste doar cu untul cu care a fost uns). Pun tigaia in cuptorul cald (nu e necesar sa fie pornit cuptorul ci doar cald). Prajesc rapidulet un ou. Il pun peste sandwich, pun mana aia de salata alaturi si La masaaaaaa!!!
E ușor de manevrat - poți să-l mănânci si cu mana, ca pe orice sandwich. Si e super bun, I tell you.
Stiu ca va apasa o intrebare - de unde pana unde Croque Madame? Ei bine pentru ca oul seamana oarecum cu o palarie cu borurile largi ale unei femei. Ok, acum ca am lamurit si misterul asta, hai pa! :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu