22 noiembrie 2016

Curry de naut - aproape ratat :-)

Din ciclul adaptam nu ne jucam, am pornit de la o reteta de curry de naut, a la Jamie Oliver si-am terminat cu o adaptare de ma doare mintea. In sensul ca a ramas nautul si are gust de curry :-)


Una peste alta ceea ce se vede nu a fost varianta finala, dar pana am terminat eu papa, s-a inserat si la revedere lumina pentru fotografiat.
Tot balamucul a fost declansat de ce se vede mai jos ...
 




 
... m-am simtit inspirata de ce-am gasit prin rafturi pe la Mega, sectorul exotic (daca exista asa ceva) - adica niste pasta de curry Tikka si o cutie de Pappadums. Asa stand situatia i-am dat drumul la facut un curry musai vegetal. Dar cum imi sta mie bine, in mijlocul magazinului fiind, am recitat din memorie lista de ingrediente si evident, m-am trezit acasa fara smantana. Curry smantanaless e cam fad, se vede treaba. Asa ca, ceea ce se vede mai sus, s-a executat etapizat. :-) Inainte si dupa smanatana, cum ar veni. 

Nota: Chiar si o nepriceputa ca mine stie ca pentru curry folosim lapte de cocos, sau ceva. Doar ca asa am vrut eu: smantana in loc de lapte de cocos, dupa care am uitat si de smantana. Probleme? 
 
Practic am facut aproape nimic deoarece esentialul, pasta de curry, era gata facuta, ca la carte. Am calit deci niste ceapa, am turnat pasta din plicul atasat, nautul (gata fiert), niste rosii din conserva, am fiert all together, am pus niste smantana, am potrivit gustul de sare si gata. 

Pentru o reteta pe bune, oamenii seriosi apasa totusi aici.
 
 


Pappadums alea (asa arata before prajire) se fac - cred - cel mai bine daca ai friteuza.  A mers si in tigaie. Sunt un fel de creveti din epoca de aur, gigantic style. Cine-a prins vremurile alea, stie ce vreau sa spun. Cum ating uleiul incins pappadums astea se infoaie urgent si sunt gata in 2-3 secunde. Nu mai mult, altfel se ard. E o chestie crocanta si gata. :-)



2 comentarii:

  1. M-am uitat putin pe blog, nice, I'm now a follower. Nu am f mult timp sa citesc bloguri culinare dar sunt utile... ma mai uit la Mazilique, la Mint & Rosemary (Andra C) si la mumandsons (blogul sotiei lui Nick Clegg - daca esti in UK probabil stii cine e Clegg :))

    PS. Vad ca ai luat o pauza lunga. Si eu m-am oprit cu blogul in 2014, dar si in 2012. De fapt de prin 2009 :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumeeeeesc. In sfarsit, dupa atata timp cineva ma viziteaza. :). In ceea ce o priveste pe Mazilique, ma declar fan. N-am mai scris o vreme, dar mi s-a facut dor and now I am back!

    P.S. Din motive necunoscute nu am putut sa comentez pe propriul meu blog decat de pe telefon. :) De aceea raspunsul intarziat.

    Seara frumoasa si week-end placut!

    eM

    RăspundețiȘtergere