Şi-am făcut un papricaş de puuuui - mamă mamă! Papa bun bun bun!
Papricaş de pui |
Gata cu salăţile, cus cus-urile, şi-alte chestii light! Să mai mâncăm şi-o papa zdravănă şi cinstită zic! Miroase ca o papa din bucătăria copilăriei. Nimeni n-ar spune nu unei porţii de papricaş. Aşa cred io.
We need ...
pui - eu am avut nişte pulpiţe superioare - vreo şase la număr
ceapă
smântânică
boia dulce
ulei
sare, piper
Minunăţia asta de papa începe cu rumenirea puiului, uscat cu şervete de hârtie, sărat şi pipărat bine în prealabil. Rumenesc pulpiţele, ziceam, pe toate părţile - uşor, frumos. Le scot pe o farfurie şi în tigaia unde am prăjit pulpiţele pun ceapa tocată. Eu am pus o ceapă potrivită spre mărişoară. O călesc şi pe dânsa frumuşel cu puţintică sare şi again puţintel piper. Because I love piper şi la papa asta chiar merge.
Iacă a venit momentul să punem şi ingredientul vedetă al păpicii ăsteia - că doar nu-i spune degeaba papricaş - boia de ardei dulce. O lingură zdravănă în cazul meu. Am pus cărniţa la loc, am acoperit cu supa de pui şi la fiert cu papricaşul, la foc moale. Spre final am pus smântânica dar nu oricum. Am amestecat o lingură de făină cu câteva linguri de smântână - totul subţiat cu apă rece să nu facă cocoloaşe. Mai las puţin la fiert.
Papricaş de pui |
Între timp am fiert şi nişte cartofiori. Papricaşul e bun cu găluşcuţe - pe care io nu ştiu (încă) să le fac, cu paste, cu piure sau cu mămăliguţă (nici de-asta nu ştiu să fac). Dacă aveam un emoticon din ală roşu în obrăjori de ruşine îl puneam dar aşa, mă fac că nu mi-e pic de ruşine că nu ştiu să fac mămăliguţă. :-)
Papricaş de pui |
The finish touch - nişte pătrunjel verde tocat fiiiin fin. Şi - puiuuuu, treci la masă!
Din secţiunea Main:
Eu il prefer cu galuste....imi plac tare mult!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Si eu cred ca e cel mai bun cu galuste. Dar subsemnata inca nu stie sa faca. :-) Promit sa invat.
ȘtergereCe aproape am fost cu retetele - tu papricas de pui, eu pui cacciatore, tot pe acolo! Ai un blog frumos, o sa te urmaresc!
RăspundețiȘtergereChiar! Ti-am admirat puiul cacciatore. Te-am vizitat si sunt incantata de blogul tau. Merci frumos pentru apreciere. O seara buna.
ȘtergereMmmmmmmm ce bun :)!
RăspundețiȘtergereMerci frumos.
ȘtergereWauuuuu,ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergereMerci mult. Are si Fuji meritele lui. :-)
ȘtergereBunica imi facea papricas. Una dintre cele mai gustoase retete pe care le facea. Ce frumoase amintiri.
RăspundețiȘtergerePe mine papica asta ma duce cu gandul acasa. Miroase ca puiul cu smantana facut de mami a mea.
ȘtergereNu asi refuza o portie daca mi-ar fi oferita.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Iti ofer o portie cu mult drag. O seara frumoasa!
ȘtergereImi place , am amintiri din copilarie frumoase legate de mancarica asta .
RăspundețiȘtergereStiam eu ca trezesc amintiri cu papica asta. O seara buna, Dorina.
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Lavi.
Ștergerecand era mica, mama ne facea des papricas de pui!
RăspundețiȘtergerenu refuz o portie:)
Cu mult drag, Andreea.
ȘtergereCa bine zici, ce buna era in copilarie mancarea asta cu carne de pui de curte...he he....
RăspundețiȘtergereCe bune erau toate in copilarie, Smaranda. Si acum cand merg acasa nu ma mai opresc din mancat - cu acelasi apetit de copil pofticios. :-) O seara buna!
ȘtergereAs manca oricand paprikas cu pui! tare bine arata si tare bun e :). pup
RăspundețiȘtergereNici eu n-as zice niciodata nu unei portioare de papricas.
Ștergere